GuNaKaNlAh MaSa MuDaMu DeNgAn MeNuNtUt ILMu AtAu mEnGaJaRkAnNyA kEpAdA oRaNg LaIn
RSS

Saturday, November 28, 2009

KiSaH aKu DaN wAnItA......

Ehem2... sebagaimana yang korang tahu, lelaki dan perempuan tu mempunyai satu fitrah yabg berkait rapat antara satu sama lain.. tapi dalam situasi aku plak berbeza skit.. maybe pasal aku dah lama x bergaul ngan pompuan ni.. start daripada darjah 3 hingga ke form 5..lama gak tu.. ni sume pasal sorang bdak pompuan yg suke buli aku time darjah 3 dulu.. pasal dia la aku jadi kurang kamceng ngan pompuan.. haish.. geram btol dibuatnya.. agy satu sbab ialah, pasal bdak pompuan slalu je psycho aku time exam dulu...slain tu, diorang pernah rampas pemadam aku satu plastik kat skolah dulu... time tu la aku jadi marah sangat2...

aku dah x leh nak sabar n terpukul bdak pompuan tu... aku pukul slow je tapi dia menangis(manja tol..haish)..tapi memang x dapat diduga btol la nasib aku time tu pasal guru besar lalu kat klas aku time bdak pompuan tu nangis...bdak pompuan tu pon satu hal, yg dia p ngadu kat guru besar yg aku pukul dia tu knape...haish..x pasal2 aku plak kna marah.. mulai ary tu la aku dah azam yg sume pompuan ary tu adalah musuh ketat aku n x pernah agy cakap ngan diorang.. aku mula berkurung dalam umah je start ary tu pasal jiran2 aku kbnyakannya pompuan.. aku pernah cakap kat mak aku yg aku x nak kawen nga pompuan pasal diorang jahat(bdak2 la katakan..x matang agy time tu..huhu)

sbab tu la aku pilih utk sambung blajar kat smasza ladang ble naik skolah menengah pasal skolah tu je satu-satunya kat trg ni yg khas untuk plajar lelaki je..huhu..kat situlah aku baru dapat tunjukkan diri aku yg sbenar... aku slalu wat bising dalam klas.. dah lupa sgala-galanya dendam ngan bdak2 pompuan skolah rendah aku tu... lpas tu, kat skolah ni gak la aku mulai ada minat untuk mendalami ilmu2 agama ni..

lpas abis blajar kat skolah ni, mak aku suruh la aku ikut kursus bi anjuran ptpl slama sbulan stengah sementara tggu result spm..kat sini la aku mula bergaul balik ngan pompuan ni pasal lecturer slalu suruh kitorang wat study group yg terdiri drpda kaum adam n hawa dalam setiap group..tapi aku slalu snyap je time discussion tu pasal x nak la sibuk2 bincang ngan girl ni.. akhir skali aku masuk kolej matrikulasi pahang n sring gak la terlibat ngan aktiviti2 surau ni.. kat sini la aku jmpa bdak2 pompuan pompuan yg btol2 baik.. tapi diorang ada gak yg cakap aku ni x reti nak paham prasaan wanita.. so, skrg ni aku tgah blajar la cam ne nak jaga prasaan wanita tu.. kini aku blajar kat IPGM kampus Ipoh... aku harap agar aku beraya di sini n xde agy persengketaan antara aku ngan mana2 plajar kat sini x kira sama ada laki2 mahupon wanita sbab hidup aku xkan tenagn slagi aku ada simpan dendam kat seseorang ataupon seseorang menyimpan dendam kat aku... smuga aku dijauhi oleh sifat dendam ini...insyaAllah..

2 comments:

mIsS.Ladyb0sS said...

woo,,,
sampai 2 post ko buat ey

strikor said...

pandai mg wak blog ek....kkg blh r mg ajr nk wk blog..he56

Get Your Frappr GuestMap!
Powered by Platial